Kako izberem potrebne senzorje in kje jih namestim?

Kako izberem pravilne senzorje in kje jih namestim?

  • senzorje postavite tako, da vlomilca zaznate čim prej, če se le da še zunaj objekta. Tu so na voljo senzorji kot so MotionProtect Outdoor ali še bolje DualCurtain Outdoor, kjer so možnosti za to (recimo panoramska okna).
  • Naslednja ovira naj bodo vrata in okna, kjer namestite MotionProtect ali MotionProtect Plus (za okna na nagib), ter GlassProtect (sliši razbitje stekla)
  • Zadnja linija obrambe naj bodo senzorji premikanja, ki jih postavite tako, da gre vlomolec mimo njih, ne proti njim, kot se ponavadi napačno izvaja. Senzor je namreč bolj občutljiv, če se toplo telo premika prečno, kot če se mu približuje. Ti senzorji naj bodo na 2 – 3 m višine, ne višje.
  • Ob tem je smiselno pomisliti tudi na požar, na voljo sta senzorja z in brez detekcije CO,
  • Za detekcijo izliva vode lahko uporabite LeakProtect. Tega lahko kombinirate z relejem in avtomatskim ventilom, ki zapre vodo v objekt.
  • Zgoraj našteto so poleg centralne enote nujni elementi sistema (ne vsi, najmaj en). Opcijsko pa dodate še zunanje in notranje sirene, ki jih je lahko več, ter tipkovnice z ali brez NFC čitalca. Če siren in tipkovnic nimate, bo vaš telefon (in telefoni sodelavcev) deloval kot sirena in kontrolnik za sistem.

Proizvajalec ima tudi čarovnik za konfiguracijo, lahko začnete tu in nam pošljete rezultat, na osnovi katerega bomo naredili ponudbo. Če boste v dvomih, bomo prišli tudi do vas.

 

Izberi hitro zaščito

Začetni set AJAX StarterKit

Pokličite nas za brezplačno svetovanje!

 

Niste čisto prepričani katere naprave izbrati, da bodo kar najbolje služile svojemu namenu, vam pa zagotovile maksimalno zaščito?

Ne odlašajte in nas pokličite že danes!

Ali pa nam napišite sporočilo

8 + 2 =

sl_SISlovenian