Kako izbrati Ajax Alarm komponente za zaščito, ki jo potrebujete

Ajax alarm je največkrat nagrajeni brezžični alarmni sistem v Evropi, saj poleg tega, da ga odlikuje vrhunski dizajnerski izgled prinaša tudi veliko možnosti, da zagotovi maksimalno zaščito vsakega doma ali pisarne.

Ker pa je včasih, ko je izbire preveč, težko izbrati pravo izbiro za lastne potrebe, bomo v tem blogu enostavno razložili glavne razlike med različnimi Ajax izdelki in vam svetovali, kateri izdelki so primerni glede na pogoje, v katerih boste Ajax alarm namestili.

 

Pa začnimo…

 

Brez česa Ajax Alarm NE MORE delovati?

Ajax alarmni sistem za svoje delovanje potrebuje Ajax Hub centralno enoto. Centralna enota se enostavno namesti (z vijaki ali pa jo prilepite) v bližini vtičnice in Wi-Fi routerja. Ajax Hub ima vgrajeno tudi rezervno baterijo in deluje do 15 ur brez povezave, ko je Ethernet izklopljen. Tako boste tudi v primeru izpada električne energije ostali zaščiteni.

Izbira dodatnih komponent – izbira je vaša!

 Ajax Hub

DETEKTORJI GIBANJA

Nekako samoumnevno je, da boste v svoj prostor namestili detektorje gibanja. Tudi tukaj Ajax ni razočaral, saj so pomislili prav na vse. Ne samo, da prepozna vašega hišnega ljubljenčka, ki se potepa po stanovanju ali robotski sesalnik, ki pridno opravlja svoje delo medtem, ko ste vi odstotni, Ajax detektorji gibanja natančno zaznavajo gibanje tudi pri temperaturi + 40 ° C.

V večini primerov bo svoje delo dobro opravil Ajax MotionProtect. Če imate v prostoru klimatsko napravo ali kamin je za vas primeren Ajax MotionProtect Plus, za prostore v pritličju pa bo dobrodošel Ajax CombiProtect, ki lahko zaznava tudi razbito steklo (vdor skozi okno).

Smo že povedali, da so pri Ajaxu mislili na vse? ?

Dodatno se lahko zaščitite z magnetnim kontaktom Ajax DoorProtect, ki ga namestite na vrata in sporočal vam bo, kdaj se bodo vrata odprla. Ajax DoorProtect Plus pa bo odličen za tiste, ki radi zračite prostore v vaši odsotnosti, saj ga lahko namestite tudi na strešno okno, ki ga lahko mirne vesti pustite odprtega.

Za vsa vaša okna je tukaj tudi Ajax GlassProtect, ki zaznava razbito steklo z zvokom in ob tem ignorira zvoke, ki lahko sprožijo lažni alarm (kot so grmenje, lajanje psov, mimoidoči tovornjaki).

In končno je tukaj tudi Ajax MotionProtect zunanji detektor gibanja, ki se ga namesti – prav ste uganili, zunaj. Deluje tudi v ekstremnih temperaturah in ne bo pošiljal lažnih alarmov, ki jih sprožijo mimoidoče živali in zibanje dreves. MotionProtect Outdoor bo tudi izredno težko sabotirati, saj ima funkcijo anti-maskiranja, ki privzeto deluje neprekinjeno, zazna namestitev pregrad, lepljenje, nanos barve ali prozornega premaza na eno ali dve leči.

Če tukaj na hitro povzamemo torej za neko zelo osnovno zaščito pri katerem želite spremljati gibanje v prostoru, potrebujete le Ajax Hub in detektor gibanja po izbiri. Celoten Ajax alarm sistem se upravlja brezžično preko pametnega telefona (iOS ali android) z brezplačno aplikacijo.

Ajax Starter Kit

Komplet za hiter začetek

Želite še več? Odlično!

Gremo naprej

PROTIPOŽARNA ZAŠČITA

Ajax FireProtect vas bo obvestil takoj, ko bo zaznal dim in hitro naraščanje temperature. O nevarnosti obvešča tudi s pomočjo vgrajene sirene, zato lahko deluje neodvisno od Ajax Hub-a. Ajax FireProtect Plus pa poleg vsega že naštetega zaznava in obvešča o nevarni stopnji ogljikovega monoksida.

ZAŠČITA PROTI POPLAVAMI

Ta majhna a zelo zmogljiva naprava vas bo v milisekundah obvestila ob prvih znakih puščanja vode. Namesti se brez uporabe orodij v bližini pralnega/pomivalnega stroja, kadi ali radiatorja. Imate apartma, ki ga oddajate gostom? Včasih je dopustniška glava zelo pozabljiva in primerov, ko gostje v prostoru pozabijo zapreti vodo ni malo. Izberite Ajax LeaksProtect in preženite skrbi.

Ajax LeaksProtect

KONTROLNIKI

Kontrolniki za delovanje in upravljanje Ajax sistema niso nujno potrebni, so pa včasih zelo dobrodošli pri otrocih ali starejših, ki niso vešči uporabe pametnega telefona. Izbirate lahko med SpaceControl, majhnim kontrolnikom, ki ga lahko obesite kar na ključe, ali KeyPad tipkovnico na dotik, ki se nahaja v bližini glavnega vhoda, ki poleg aktivacije in deaktivacije sistema, obvešča tudi o trenutnem varnostnem statusu, težavah z detektorji ali prekinitvi komunikacije z vozliščem.

Ajax KeyPad

SIRENE

Ko pride do udora je najboljše, da o tem kaznivem dejanju vlomilce hitro opozorite na to, da je vaš prostor zaščiten z varnostnim alarmom. In kaj boljše opozarja na to kot glasna sirena. Na izbiro sta vam HomeSiren notranja sirena in StreetSiren zunanja sirena, ki je odporna proti vandalizmu.

Kaj pa kamere?

Ajax alarmni sistem lahko povežete z IP kamerami, ki vam prikazujejo videonadzor v realnem času. Ko želite preveriti, ali je vse vredu, preprosto odprete Ajax mobilno aplikacijo na vašem pametnem telefonu. Ajax nima lastnih kamer, so pa podprli veliko priljubljenih proizvajalcev. Za pomoč pri izbiri kamere nas kontaktirajte.

 

 

Uh. Prišli smo do konca. ? Na prvi pogled Ajax alarm mogoče izgleda zapleten in zahteven, vendar vam zagotavljamo, da temu ni tako.

Namestite ga lahko sami in kar je najboljše – brez kakršnih koli gradbenih posegov. Tako je primeren za prav vse prostore, tudi tiste, kjer varnostna zaščita pri gradnji ni bila v planu. Brez žic, brez skrbi.

 

Ne pozabite všečkati naše Facebook strani, kjer vas bomo redno obveščali o novostih in nasvetih.

 

Preberite si še: 6 razlik med profesionalnim varnostnim sistemom in poceni alarmnim sistemom

Pokličite nas za brezplačno svetovanje!

 

Niste čisto prepričani katere naprave izbrati, da bodo kar najbolje služile svojemu namenu, vam pa zagotovile maksimalno zaščito?

Ne odlašajte in nas pokličite že danes!

Ali pa nam napišite sporočilo

5 + 13 =

sl_SISlovenian